Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kutia

Robert Orzechowski
Kutia
Kutia Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Kutia

Kutia :

Pszenica z makiem i miodem. Tradycyjne danie wigilijne rodem z Kresów. Nie wszyscy za tym przepadają.
Czas: 5 godzin + 12 godzin moczenie pszenicy

Składniki: 30 dag pszenicy (bez łusek)
20 dag maku
orzechy łuskane
rodzynki
miód

Pszenicę namoczyć na noc. Gotować 4 godziny, aż będzie miękka. Odcedzić. Mak sparzyć i ugotować. Zemleć 2 razy. Wymieszać ostudzoną pszenicę, mak, miód, rodzynki, posiekane orzechy.

Niektórzy dodają jeszcze słodkiej śmietanki.

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto