Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chińskie pierożki

(moni)
Lidia Durlik, właścicielka baru Non-stop Laguna we Władysławowie poleca oryginalne pierożki. Zamiast tradycyjnego dania, proponuje je w takiej postaci, jak to robią w Chinach.

Lidia Durlik, właścicielka baru Non-stop Laguna we Władysławowie poleca oryginalne pierożki. Zamiast tradycyjnego dania, proponuje je w takiej postaci, jak to robią w Chinach. Skąd o tym wie? Bo po prostu tam była, bacznie się przyglądała i teraz poleca w Polsce.

Chińskie pierożki mogą być z mięsem, kapustą i grzybami oraz pikantne warzywno - mięsne.

Składniki:

- Ciasto: mąka, woda, jajka.

- Farsz: w zależności od tego, jaki rodzaj pierożków chcemy przyrządzić, nadziewamy je mięsem, kapustą, grzybami, cebulą, marchwią, kiełkami bambusa, pietruszką.

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, wody i jajek robimy ciasto. Formujemy pierożki i nadziewamy wybranym przez nas farszem. Cały sekret polega na tym, że pierożków nie wrzucamy do wody, ale na gorący tłuszcz do frytkownicy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Danuta Stenka jest za stara do roli?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto