Faworki/ Chrust - przepis
Składniki:
1/2 kg mąki,
4 łyżki gęstej śmietany,
6 żółtek,
4 łyżki wody,
4 łyżki spirytusu,
10 dag masła,
szczypta soli i szczypta cukru.
Przepis na faworki/chrust. Wykonanie:
Połączyć składniki, wyrabiać ciasto wałkiem około 20 minut (bić wałkiem żeby powstały pęcherzyki powietrza). Po wyrobieniu odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Następnie wycinać paski 10 cm na 3 cm. W środku nacinać dziurkę i wywracać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
POLECAMY:
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?