18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Gulasz z indyka z warzywami

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.comZaktualizowano 
Gulasz z indyka z warzywami kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Bardzo lubię lekkie gulasze w których proporcje mięsa do reszty składników są jak 1:3. Jest to z reguły tyle samo mięsa co cebuli - a reszta to inne warzywa . W gulaszach drobionych dodaję z reguły świeżą paprykę i marchew bo nadają one specjalnego smaku. Nie jest typowo mięsny .

Gulasz z indyka z warzywami

Czas: 1 godzina

Składniki:
15 dag piersi z indyka
1 duża cebula
1 marchewka
1/2 dużej czerwonej papryki
3 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru brązowego trzcinowego nierafinowanego
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
szczypta soli
maggi w płynie
szczypta mielonego pieprzu
1 szklanka wody
2 łyżeczki mąki
1 liść laurowy
6 ziaren pieprzu czarnego
6-8 dag makaronu mini Farfale ( może być inny gruby)

Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę ( nie za dużą- średnią )- odcinając uprzednio od mięsa ścięgna .
Skropić łyżka oleju , posypać szczypta soli, cukrem, paprykę - dobrze wymieszać i zostawić na 30 minut.
W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na rumiano pokrojoną drobno cebulę.
Wrzucić mięso i smażyć mieszając aż się zrumieni.
Do garnka dołożyć obraną i pokrojoną w plasterki marchew i pozbawioną pestek i gniazda
nasiennego pokrojona w paseczki paprykę.
Zalać wodą .Wrzucić ziarnisty pieprz , liść laurowy i szczyptę soli.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i dusić ok. godziny .
Gdyby płyn za mocno odparowywał uzupełniać po trochę. Na końcu ma być ok. 3/4 szklanki płynu.
Zagęścić brązową zasmażką zrobioną z 2 łyżeczek mąki ( na suchą patelnię wsypać mąkę - smażyć mieszając aż się zrobi złota - rozprowadzić gulaszem * ).
Doprawić gulasz maggi w płynie i przyprawami ( pieprz , papryka mielona).
Ugotować makaron mini Farfale . Odcedzić .
Podawać posypany mieszanka ziół ( natka pietruszki, melisa, bazylia , szczypior- co mamy ) mieszając z makaronem.

* Uwaga przy rumienieniu mąki bo jeśli za mocno ją przysmażymy to będzie gorzka.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3