Składniki:-1,5 szklanki mąki,-0,5 szklanki mleka,- 2 jajka,- 0,25 szklanki cukru,-0,5 opak. cukru wanilinowego,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,-3 łyżki oleju,-jabłka, gruszki lub inne owoce,- cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania:Ponieważ racuchy są biszkoptowe- zaczynam od ubicia białek na sztywno. W osobnym naczyniu ubijam żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym i odrobiną wody. Dodaję mleko,olej, mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaję białka miksując na najniższych obrotach.Ciasto nakładam na patelnię bez oleju. Układam owoce. Racuchy smażę na bardzo małym ogniu, więc bardziej piekę biszkopty na patelni pozwalając im powoli rosnąć.Gotowe racuchy posypuję cukrem pudrem: Smacznego:)
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?