Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Okoń nilowy

Robert Orzechowski
Okoń nilowy
Okoń nilowy Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Okoń nilowy.

Czas : 30 minut + marynowanie
Składniki :
2 porcje filetów z okonia nilowego
olej słonecznikowy
2 łyżki masła
sok z 2 cytryn
pieprz kolorowy grubo mielony
sól
mąka do oprószenia
6 kapeluszy prawdziwków
Zmieszać sok z cytryn z olejem ( 2 łyżki ), szczyptą soli, pieprzu i zalać marynatą filety. Zostawić na godzinę w marynacie . Osuszyć dokładnie .
Ugotować prawdziwki w małej ilości wody .Odcedzić ( wywar użyć np. do kapusty z grzybami ) .
Rozgrzać na patelni olej z masłem . Włożyć borowiki i chwilę smażyć przewracają kilka razy . Zdjąć grzyby z patelni . Filety oprószyć mąką . Kłaść rybę na tłuszcz i smażyć aż się zarumieni . Przełożyć na drugą stronę i tak samo usmażyć na rumiano .Dołożyć grzyby ( 2 kapelusze pokroić w paseczki- 4 zostawić w całości ) .
Bardzo smaczna alternatywa dla karpia .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto