Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pączki bezglutenowe. Jak upiec pączki bez glutenu na tłusty czwartek? [PRZEPIS NA PĄCZKI BEZ GLUTENU]

ape
Damian Kujawa /polska Press
Oto szybki i sprawdzony przepis na pączki bezglutenowe. Są naprawdę pyszne!

Przepis na pączki bezglutenowe - mała porcja

Składniki:
180 g mąki ziemniaczanej
150 g margaryny
1 szklanka wody
4 jaja
1 łyżka cukru
szczypta soli

Pączki bezglutenowe wykonanie:
Podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej margarynę. Cały czas mieszając dodajemy cukier, sól oraz mąkę ziemniaczaną (stopniowo, nie sypiemy wszystkiego na raz!). Mieszamy na jednolitą masę, dodajemy jajka i mieszamy mikserem. Z ciasta formujemy kuleczki i wrzucamy je na rozgrzany olej lub smalec.
Pączki po wierzchu polewamy cukrem pudrem lub lukrem.


zobacz też: Ten przepis na pączki ma sto lat!

Źródło:polskatimes.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na podkarpackie.naszemiasto.pl Nasze Miasto