Przepis na pączki bezglutenowe - mała porcja
Składniki:
180 g mąki ziemniaczanej
150 g margaryny
1 szklanka wody
4 jaja
1 łyżka cukru
szczypta soli
Pączki bezglutenowe wykonanie:
Podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej margarynę. Cały czas mieszając dodajemy cukier, sól oraz mąkę ziemniaczaną (stopniowo, nie sypiemy wszystkiego na raz!). Mieszamy na jednolitą masę, dodajemy jajka i mieszamy mikserem. Z ciasta formujemy kuleczki i wrzucamy je na rozgrzany olej lub smalec.
Pączki po wierzchu polewamy cukrem pudrem lub lukrem.
zobacz też: Ten przepis na pączki ma sto lat!
Źródło:polskatimes.pl
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?