Panierowane prawdziwki

Robert OrzechowskiZaktualizowano 
Panierowane prawdziwki
Panierowane prawdziwki Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Panierowane prawdziwki.

Tradycyjna Wigilijna potrawa .
Czas : 40 minut
Składniki :
suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę
mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki
jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów )
mąka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
2 łyżki masła
Grzyby namoczyć w mleku ( opłukać ) , a następnie ugotować do miękkości . Odcedzić .Posolić i posypać pieprzem . Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na rumiano . Podawać do smażonej na Wigilię ryby .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Panierowane prawdziwki - Przemyśl Nasze Miasto

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3