18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym

Robert Orzechowski
Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym
Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym.

Zwykłe paszteciki z gotowego -schłodzonego ciasta drożdżowego .
Czas : 45 minut
Składniki :
1/2 płata gotowego - schłodzonego ciasta drożdżowego ( używam Henglein )
1/2 szklanki zmielonych ugotowanych suszonych grzybów
2 łyżki usmażonych na maśle pieczarek
1 duża cebula usmażona na szklisto na oleju ( na 1 łyżce )
sól
pieprz mielony
1 żółtko
Ciasto rozwinąć ( użyłam połówkę ).Grzyby , cebulę, pieczarki wymieszać .Doprawić do smaku. Rozłożyć farsz na cieście i zwinąć w rolkę. Pokroić nożem na 8 kawałków . Ułożyć na papierze do pieczenia. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 * C i piec ok 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć - lekko przestudzić i podawać jako dodatek do czystych ( lub kremowych ) zup.
Grzyby suszone ( ok 8 kapeluszy lub odpowiednio objętościowo pokrojonych suszonych gotować w 1 szklance wody. Wywar ostudzić i zamrozić w jednej lub kilku porcjach jako baza lub dodatek do zup czy sosów .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto