Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Roladki z soli w sosie pomarańczowym

[email protected]
(Przepis na 1 porcję) - Składniki: 100 g filetów z soli, 2 krewetki scampi, sól, pieprz. - Składniki sosu: sok z pomarańczy, masło, sól, cukier. Przygotowanie: Filet z soli podzielić na pól wzdłużnie.

(Przepis na 1 porcję)
- Składniki: 100 g filetów z soli, 2 krewetki scampi, sól, pieprz.
- Składniki sosu: sok z pomarańczy, masło, sól, cukier.

Przygotowanie:
Filet z soli podzielić na pól wzdłużnie. Obrać scampi z pancerza i oderwać pancerz. Układamy krewetkę na filecie i zwijamy. Spinamy wykałaczką. Posypujemy solą i pieprzem. Gotujemy na parze ok. 4-5 minut. Sos pomarańczowy przygotowujemy z soku pomarańczowego najlepiej wyciśniętego bezpośrednio z owocu. Podgrzewamy lekko w rondelku i zaciągamy wiórkami zimnego masła. W ten sposób zagęścimy go. Można dodać odrobinę soli i cukru. Danie podajemy z lekko zgrillowanymi plasterkami pomarańczy oraz tagliatellą szpinakową i makaronem zrobionym z warzyw.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto