(Przepis na 1 porcję)
- Składniki: 100 g filetów z soli, 2 krewetki scampi, sól, pieprz.
- Składniki sosu: sok z pomarańczy, masło, sól, cukier.
Przygotowanie:
Filet z soli podzielić na pól wzdłużnie. Obrać scampi z pancerza i oderwać pancerz. Układamy krewetkę na filecie i zwijamy. Spinamy wykałaczką. Posypujemy solą i pieprzem. Gotujemy na parze ok. 4-5 minut. Sos pomarańczowy przygotowujemy z soku pomarańczowego najlepiej wyciśniętego bezpośrednio z owocu. Podgrzewamy lekko w rondelku i zaciągamy wiórkami zimnego masła. W ten sposób zagęścimy go. Można dodać odrobinę soli i cukru. Danie podajemy z lekko zgrillowanymi plasterkami pomarańczy oraz tagliatellą szpinakową i makaronem zrobionym z warzyw.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?