O tym, że warto wspólnie przygotować posiłek i razem usiąść do niego przy stole nie trzeba nikogo przekonywać, zwłaszcza w przedświątecznym czasie. Polska kuchnia jest bardzo urozmaicona, ale czasem możemy zaskoczyć gości przygotowując dla nich wyszukaną orientalną potrawę.
W Państwowej Wyższej Szkole Wschodnioeuropejskiej w Przemyślu idealnym miejscem do takich kulinarnych wyzwań jest prawdziwe laboratorium kuchenne na kierunku bezpieczeństwo i produkcja żywności. Studenci tego kierunku mieli możliwość uczestniczyć w przygotowywaniu i degustacji kilku potraw z niezwykle bogatych tradycji kulinarnych Turcji. Nad całością warsztatów, a zwłaszcza nad doskonałym smakiem, czuwali Turcy korzystający z programu Erasmus w PWSW.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?