Składniki:
1 główka czerwonej kapusty
2 czerwone cebule
ocet
olej (lub oliwa z oliwek)
bułka tarta
sól cukier
Kapustę bardzo drobno siekamy. Zalewamy szklanką wody oraz 5 łyżkami oleju. Dusimy przez około pół godziny. W tym czasie drobno kroimy cebulę i smażymy ją na odrobinie oleju. Posypać cebulę bułką tartą, wymieszać i podsmażyć, aż bułka się zrumieni. Cebulę połączyć z kapustą. Danie doprawić do smaku cukrem i octem. Jeśli wolimy wyraźniejsze smaki, można dodać szczyptę chilli.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?