Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
4. Za długie grillowanie potraw...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

4. Za długie grillowanie potraw

Kiedy już odpowiednio rozpalimy grilla i ustawimy ruszt czeka nas kolejne wyzwanie – pilnowanie, by mięso odpowiednio się upiekło i nie przypaliło. Wystarczy bowiem chwila nieuwagi i karkówka pokrywa się czarną warstwą węgla. A niestety, jedzenie mocno przypieczonych produktów nie jest zdrowe, bo w procesie spalania powstają rakotwórcze substancje. Zbyt długie grillowanie powoduje też, że mięso jest suche, a co za tym idzie, niezbyt smaczne. Ponadto jedzenie ich często kończy się niestrawnością, bowiem są one bardzo trudne do przetrawienia dla żołądka. Dlatego właśnie tak ważne jest grillowanie na żarze, a nie w ogniu. Istotne jest także regularne obracanie mięsa, by grillowało się po kilkanaście minut z każdej strony.

Zobacz również

Jens Gustafsson: To był pierwszy krok, by odzyskać zaufanie kibiców

Jens Gustafsson: To był pierwszy krok, by odzyskać zaufanie kibiców

Jacek Kurski został ponownie członkiem Prawa i Sprawiedliwości. Sam to przyznał

Jacek Kurski został ponownie członkiem Prawa i Sprawiedliwości. Sam to przyznał

Polecamy

Najlepsze promocje na lalki Barbie

Najlepsze promocje na lalki Barbie

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Zmiany dla kierowców. Trzeba będzie zdać egzamin

Wizyty rosyjskich carów... na Podkarpaciu

Wizyty rosyjskich carów... na Podkarpaciu