Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie

Robert Orzechowski
Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie
Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie.

Tak jak i inne potrawy ta i barszcz wigilijny ma wiele odmian .

Czas : 1 godzina

Składniki :

2 buraczki
½ pietruszki
1/8 selera
2 marchewki
Sól
6-8 grzybów suszonych ( zależy od wielkości )
2 szklanki wody
1-2 szklanki kwasu z kiszonych buraków ( zależy jak jest intensywny )
½ łyżeczki miodu
Szczypta mielonego pieprzu
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
1 ząbek czosnku

Obrane warzywa i buraki zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie , ząbek czosnku, miód , szczyptę soli i gotować ok. 40 minut .Przecedzić .Do wywaru dolać kwasu buraczanego do smaku . Podgrzać – nie gotować .Doprawić do smaku solą , pieprzem i w miarę potrzeby miodem .

Podawać z uszkami z farszem grzybowym , farszem z kapusty z grzybami , pasztecikami postnymi itp.

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto