MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów...
fot. Dani Rendina/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Funkcjonalne desery i napoje

Słodkie co nieco przybiera postać finger foods, minideserów i dekadenckich napojów. Owocowe smaki występują jednak w nietypowych połączeniach, często ze zdrowymi, egzotycznymi składnikami z całego świata. Obok cytrusów i jagód pojawiają się m.in. ocet jabłkowy, zielona herbata, kurkuma, imbir, żeń-szeń, matcha, kakao. Ponieważ napoje mają mieć tropikalne inklinacje i korzystny wpływ na zdrowie, zamiast tych z alkoholem coraz popularniejsze są drinki bez niego, czyli tzw. mocktaile, a także lemoniady, toniki i fermentowana herbata – kombucha.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 26.05 w Lądku-Zdroju

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Lądku-Zdroju

Przegląd tygodnia od 26.05 w Stroniu Śląskim

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Stroniu Śląskim

Polecamy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Jastrowiu

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Jastrowiu

Przegląd tygodnia od 26.05 w Prabutach

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Prabutach

Przegląd tygodnia od 26.05 w Ziębicach

NOWE
Przegląd tygodnia od 26.05 w Ziębicach