MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza...
fot. Steve Buissinne / Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Dynia

Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza pewne ilości magnezu, wapnia oraz żelaza i cynku. Jest też bogata w beta-karoten oraz tokoferol – witaminę E, a także kwas askorbinowy. Dzięki bogactwu substancji aktywnych wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zobacz również

Zaskakująca decyzja prezesa Puszczy Niepołomice. Podał się do dymisji!

Zaskakująca decyzja prezesa Puszczy Niepołomice. Podał się do dymisji!

Zaskakująca decyzja prezesa Puszczy Niepołomice. Podał się do dymisji!

Zaskakująca decyzja prezesa Puszczy Niepołomice. Podał się do dymisji!

Polecamy

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?

Jak zmienia się podejście Polaków do planowania wakacji?

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami

Naukowcy biją na alarm. Dziewczynki coraz wcześniej miesiączkują - to zagraża zdrowiu

Naukowcy biją na alarm. Dziewczynki coraz wcześniej miesiączkują - to zagraża zdrowiu