MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się...
fot. bhofack2/123RF

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Biała mąka

Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się z częstszym występowaniem raka żołądka. Najbardziej niekorzystne są oczyszczone ziarna zbóż w postaci białej mąki i wyrobów na jej bazie (przemysłowe pieczywo, wyroby cukiernicze, przekąski, dania kuchni polskiej). Jak wykazała analiza badań, dieta z ich dużym udziałem to o 65 proc. większe ryzyko rozwoju raka żołądka, podczas gdy menu bazujące na pełnych, nieoczyszczonych ziarnach to zagrożenie mniejsze o 39 proc.

Zobacz również

Elżbieta Śreniawska nie jest już prezesem Mesko. Na czele spółki Marcin Ożóg

NOWE
Elżbieta Śreniawska nie jest już prezesem Mesko. Na czele spółki Marcin Ożóg

Wypadek w Płazie k. Chrzanowa. W zderzeniu samochodów dwie osoby zostały ranne

Wypadek w Płazie k. Chrzanowa. W zderzeniu samochodów dwie osoby zostały ranne

Polecamy

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?

Szkoły będą kontrolowane. Nauczyciele rozczarowani nowymi pomysłami MEN-u

Szkoły będą kontrolowane. Nauczyciele rozczarowani nowymi pomysłami MEN-u

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe

Chodakowska i Dec jak Marilyn Monroe! Zdecydowały się na dawne połączenie modowe