MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się...
fot. bhofack2/123RF

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Biała mąka

Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się z częstszym występowaniem raka żołądka. Najbardziej niekorzystne są oczyszczone ziarna zbóż w postaci białej mąki i wyrobów na jej bazie (przemysłowe pieczywo, wyroby cukiernicze, przekąski, dania kuchni polskiej). Jak wykazała analiza badań, dieta z ich dużym udziałem to o 65 proc. większe ryzyko rozwoju raka żołądka, podczas gdy menu bazujące na pełnych, nieoczyszczonych ziarnach to zagrożenie mniejsze o 39 proc.

Zobacz również

Idelnazabawka.pl – spraw dziecku radość!
Artykuł sponsorowany

Idelnazabawka.pl – spraw dziecku radość!

Nowi sołtysi w gminie Brok. Podsumowanie wyborów

Nowi sołtysi w gminie Brok. Podsumowanie wyborów

Polecamy

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Policja zatrzymała włamywacza na gorącym uczynku

Policja zatrzymała włamywacza na gorącym uczynku

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty