Deser z warzyw? To możliwe. Pokochasz te pyszne słodkości. Możesz je jeść nawet na diecie
Brownie z czerwonej fasoli
Brownie to najlepsze czekoladowe ciasto świata. Mocno czekoladowe z chrupiącą skórką i wilgotnym środkiem. Zasmakuje ine tylko dorosłym, ale i dzieciom. Fasola w cieście zastępuje mąkę, ale jest zupełnie niewyczuwalna. Sprawdź sam. SKŁADNIKI: - puszka czerwonej fasoli - dojrzały banan (może być nawet ten z czarną skórką) - 2 jajka - 20-30 g suszonych daktyli - 3-4 łyżki kakao - 3 łyżki miodu - tabliczka czekolady deserowej - 1 łyżeczka sody - szczypta soli PRZYGOTOWANIE: - Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na 1 godzinę - Daktyle odcedź i przełóż do większej miski - Dodaj fasolę, miód i banana - Zblenduj na bardzo gładką masę. - Do masy dodaj jajka, szczyptę soli, kakao, sodę i dokładnie wymieszaj. - Dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej i lekko przestudzoną czekoladę. - Piekarnik nagrzej do 180 stopni - Blachę na ciasto, najlepiej sprawdzi się mała keksówka, wyłóż papierem ściernym i lekko wysmaruj oliwą. - Ciasto przełóż do blachy, włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut.