Jajeczko w szaliczku. "Twarzowa" przekąska - a do tego bardzo smakowita .
Czas : 5 minut
Składniki :
2 marmurkowe jajka wg Buni
2 plastry szynki długo dojrzewającej ( Jamon Serrano lub podobnej smakowo )
Owinąć jajka dekoracyjnie szynką .Ułożyć na sałacie - i już .
Bardzo ciekawe zestawienie smaków .Jajka marynowane w herbacie z przyprawami kuszą smakiem .Do tego zdecydowany smak szynki długo dojrzewającej. Pycha.
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne
Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?