18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Kisiel czereśniowy na herbacie różanej

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Kisiel czereśniowy na herbacie różanej kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Domowe kisiele robię z różnych owoców. Łączę smaki dodając ziołowe lub kwiatowe naturalne aromatyzery i barwniki. Delikatne czereśnie w połączeniu z zapachem i smakiem róży daje cudowny smak. Tym razem polecam kisiel czereśniowy na herbacie różanej.

Kisiel czereśniowy na herbacie różanej

Czas : 10 minut

Składniki:
2 szklanki wypestkowanych czereśni ( mogą być mrożone )
4 łyżki cukru
2 herbaty Dilmah ,, Rose violet " ( różana z fiołkiem - ale może być inna dobrej jakości różana )
2 szklanki wody
3 łyżki mąki ziemniaczanej
kilka kropli barwnika spożywczego czerwonego

Przygotowanie
Czereśnie zalać 1,5 szklanki wody .Wrzucić herbatki i wsypać cukier .Gotować 10 minut.
Wyjąć herbatki .Dodać kilka kropli barwnika.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z 1/2 szklanki zimnej wody.
Wlać rozrobioną mąkę do garnka- zagotować i mieszając ogrzewać aż będzie gęsty.
Podawać udekorowane płatkami świeżej róży.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie