Majonez wg Babcinego sztambucha

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Majonez wg Babcinego sztambucha
Majonez wg Babcinego sztambucha kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Teraz gdy na pólkach pełno majonezów warto choć na Święta zrobić własny .

Majonez wg Babcinego sztambucha

Czas : 15 minut

Składniki:
4 żółtka
½ litra oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron )
musztarda
sok z cytryny
cukier
sól
1/3 szklanki przegotowanej , ostudzonej wody

Przygotowanie
Włożyć żółtka do głębokiej miski .Dodać 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę soku z cytryny, szczyptę soli i szczyptę cukru. Włączyć mikser na największe obroty i dolewać powoli olej .W trakcie kręcenia dolewać po łyżce wodę by nie był za gęsty i nie zważył się . Po ukręceniu całości doprawić do smaku.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

Ciasto salceson

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie