Majonez wg Babcinego sztambucha
Czas : 15 minut
Składniki:
4 żółtka
½ litra oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron )
musztarda
sok z cytryny
cukier
sól
1/3 szklanki przegotowanej , ostudzonej wody
Przygotowanie
Włożyć żółtka do głębokiej miski .Dodać 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę soku z cytryny, szczyptę soli i szczyptę cukru. Włączyć mikser na największe obroty i dolewać powoli olej .W trakcie kręcenia dolewać po łyżce wodę by nie był za gęsty i nie zważył się . Po ukręceniu całości doprawić do smaku.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Ciasto salceson
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?