18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria

Naleśniki otrębowe

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Naleśniki otrębowe
Naleśniki otrębowe kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Naleśniki otrębowe.

Naleśniki otrębowe

Zostało mi farszu który zrobiłam do pierożków podanych w rosole ( doprawionych tymiankiem), ale przepis podaję tak jak bym robiła go od początku. Jest to propozycja na wykorzystanie drobnych kawałków mięsa drobiowego jakie zostaje nam po ugotowaniu rosołu ( lub innej zupy) na kurczaku. A ciasto naleśnikowe wzbogaciłam otrębami. Są grubsze- bardziej jak placuszki.

Czas: 30 minut

Składniki:

Naleśniki:
5 pełnych łyżek mąki
2 łyżki otrębów żytnich
1 jajko
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
1/3 szklanki wody gazowanej
szczypta soli
1 łyżka oleju

Farsz:
1/2 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka
1 cebula
1 łyżka oleju
3 łyżki usiekanego tymianku
sól
pieprz mielony

Przygotowane
Do miski dać mąkę , jajko, 1 łyżkę oleju, proszek do pieczenia, szczyptę soli i otręby .
Dolać mleko i wodę. Zmiksować. Odstawić na 20 minut by ,, dojrzało".
Jeśli trzeba dolać mleka lub dosypać odrobinę mąki by ciasto miało odpowiednią gęstość ( jak kwaśna śmietana).
Cebulę obrać i drobno usiekać- usmażyć na szklisto na łyżce oleju.
Zmiksować mięso z kurczaka.
Wymieszać składniki farszu tj. zmielone mięso , cebulę, tymianek. Doprawić solą i pieprzem .
Rozgrzać natłuszczoną olejem patelnię. Usmażyć 2-4 grubsze naleśniki ( zależy jak dużą mamy patelnię) - ja na średniej usmażyłam 2.
Usmażone naleśniki zsunąć z patelni i odłożyć by przestygły.
Posmarować naleśniki farszem .
Zwijać naleśniki w rulonik .
Przecinać naleśniki na pół na ukos.
Podawać podsmażone na rumiano z bulionem do popicia ( może być inna czysta zupa).

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chleb z ziarnami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

A
Agateks
Uwielbiam naleśniki, zarówno te tradycyjne cienkie jak i amerykańskie grubsze ciasto. Jak dla mnie najsmaczniejsze są zawsze z owocami lub kremem czekoladowym. Świetny przepis i na pewno go wypróbuję, do tej pory zawsze robiłam tak http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-nalesniki/ ale pora na zmiany, czuję że będą jeszcze lepsze z Twojej strony.
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto