Pstrąg z zieloną czubricą

Robert Orzechowski
Pstrąg z zieloną czubricą
Pstrąg z zieloną czubricą Babciagramolka-Bunia
Udostępnij:
Potrawa na wigilię. Pstrąg z zieloną czubricą.

Czas : 30 minut + 4 godziny marynowanie

Składniki :
2 kawałki filetu pstrąga
1 cytryna ( sok )
sól morska
1 łyżeczka grubo mielony kolorowy pieprz
szczypta przyprawy ,, Zielona czubrica ,,
1 płaska łyżeczka miodu
2 łyżki masła
olej
mąka
czarnuszka do dekoracji ( i dla smaku )
Filety z pstrąga ułożyć w zamykanym pojemniczku . Zrobić marynatę z soku cytrynowego, 2 łyżek oleju , miodu i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i szczypty czubricy .Zalać rybę i zostawić w lodówce na godzinę .
Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Osolić -posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej . Smażyć pstrąga na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać posypany czarnuszką i kolorowym pieprzem .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Ile w tym roku wydamy na święta i jak zamierzamy je spędzić KOMENTARZ

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie