Kapusta kiszona - właściwości
Kapusta kiszona powinna gościć w naszej diecie przez cały rok. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.
Najlepsza jest kapusta ukiszona w domowych warunkach, ponieważ w przemysłowym procesie często dodawany jest ocet, przez co wartości odżywcze kapusty kiszonej spadają.
W takich sytuacjach warto jeść kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć ją do diety
Choć w Polsce kapusta kiszona jest niemal tak samo popularna jak ogórki kiszone, to nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie niesamowite właściwości posiada.
Kiedy powinniśmy jeść dużo kapusty kiszonej? W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Zobacz, kiedy koniecznie powinniśmy włączyć kapustę kiszoną do swojej diety. Szczegóły w galerii:
Ciasto salceson
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?