TOP 10 jednogarnkowych potraw popularnych na Podkarpaciu. Podajemy sprawdzone przepisy!
1. Kapusta kiszona z żeberkami
(Stowarzyszenie Koła Gospodyń Wiejskich w Jodłowej Górnej)
Składniki:
1 kg kapusty, 1 cebula, 20 dag boczku, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kminek, 10 dag smalcu, 1 kg żeberek
Wykonanie:
Kapustę ugotować z przyprawami. Cebulę podsmażyć na smalcu. Wymieszać razem i dusić wszystko do miękkości. Żeberka posypać przyprawami i upiec w piekarniku. Na koniec wymieszać żeberka z kapustą i podawać na gorąco.
CZYTAJ TEŻ:
Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi. Dowiedz się, jak upiec biszkopt krok po kroku
Prosty przepis na gofry domowe. Dowiedz się, jak krok po kroku zrobić gofry chrupiące
Sprawdzony przepis na oponki serowe. Zobacz, jak upiec idealne oponki z serem krok po kroku
Sprawdzone przepisy na dietetyczny obiad. Potrawy z kurczaka i nie tylko. Wypróbuj je i ciesz się zdrowiem