TOP 10 jednogarnkowych potraw popularnych na Podkarpaciu. Podajemy sprawdzone przepisy!
2.Gołdy
(Koło Gospodyń Wiejskich) w Skotowej
Składniki:
1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, 1 cebula, sól, pieprz.
Wykonanie:
Ziemniaki zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i wycisnąć przez ścierkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoty kolor. Dodać do ziemniaków połączyć z resztą składników, przyprawić. Z powstałej masy formować małe kulki. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Gotować 5 minut. Gotowe kluseczki można podawać ze skwarkami, sosem lub na słodko z serem i cukrem.
CZYTAJ TEŻ:
Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi. Dowiedz się, jak upiec biszkopt krok po kroku
Prosty przepis na gofry domowe. Dowiedz się, jak krok po kroku zrobić gofry chrupiące
Sprawdzony przepis na oponki serowe. Zobacz, jak upiec idealne oponki z serem krok po kroku
Sprawdzone przepisy na dietetyczny obiad. Potrawy z kurczaka i nie tylko. Wypróbuj je i ciesz się zdrowiem