Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Branża: gastronomiczna

Z niedoborem wykwalifikowanych...
fot. Pxhere.com

TOP 10 najbardziej deficytowych zawodów w Polsce. Znasz je?

Szefowie kuchni

Branża: gastronomiczna Z niedoborem wykwalifikowanych pracowników boryka się branża gastronomiczna. Aż w 11 województwach brakuje doświadczonych osób, które potrafią zarządzać pracą zespołu. Równowagę odnotowano tylko w pięciu województwach: zachodniopomorskim, mazowieckim, łódzkim, opolskim i kujawsko-pomorskim. W ośmiu województwach właściciele lokali gastronomicznych mają problem ze znalezieniem kelnerów i barmanów (w zachodniej i południowej Polsce), w siedmiu trudno jest obsadzić stanowiska pomocy kuchennych (w zachodniej Polsce). Pracodawcy z branży gastronomicznej borykają się także z niedoborem, cukierników, kucharzy i piekarzy.

Zobacz również

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem

Poszedł w raczkach na Świnicę. Omal nie przypłacił tego życiem

Prezydent w rocznicę wstąpienia do UE: zwieńczenie długoletniego okresu transformacji

Prezydent w rocznicę wstąpienia do UE: zwieńczenie długoletniego okresu transformacji

Polecamy

Przegląd prasy ze Szczekocin w kwietniu

Przegląd prasy ze Szczekocin w kwietniu

Przegląd kwietnia w Woźnikach

Przegląd kwietnia w Woźnikach

Przegląd prasy z Krzepic w kwietniu

Przegląd prasy z Krzepic w kwietniu