Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MROŻONE BROKUŁY...
fot. unsplash.com

Tych produktów lepiej nie kupować mrożonych. One są dużo gorsze po zamrożeniu. Tak radzą szefowie kuchni

MROŻONE BROKUŁY
Wszyscy szefowie kuchni zgadzają się co do tego, że brokuły najlepiej kupować świeże. Ich zdaniem mrożone brokuły stają się żałośnie papkowate po ugotowaniu. Poza tym uważają, że w paczkach mrożonych brokułów często więcej jest łodyg niż różyczek. Łodygi zaś po ugotowaniu są gumowate i kiepskiej jakości.

Brokuły to delikatne warzywo, które traci dużo smaku po zamrożeniu. Traci też swoje składniki odżywcze. Zamrażanie może tworzyć kryształki lodu i rozerwać komórki, przez co sprzyja utracie składników odżywczych.

Zobacz również

Na Kraków Kings nie ma mocnych. Cztery mecze - cztery zwycięstwa

Na Kraków Kings nie ma mocnych. Cztery mecze - cztery zwycięstwa

Zorza polarna nad Opolszczyzną! Niesamowite zdjęcia naszych Czytelników

Zorza polarna nad Opolszczyzną! Niesamowite zdjęcia naszych Czytelników

Polecamy

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Auta używane. Jakiego koloru auta mają największe przebiegi?

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”

Opinie uczniów po maturze z angielskiego. „Aż przyjemnie”, „Easy”