18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tymiankowe puree z patatów i pietruszki

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Tymiankowe puree z patatów i pietruszki
Tymiankowe puree z patatów i pietruszki kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Tymiankowe puree z patatów i pietruszki. Fantastyczny dodatek do II Dań. Słodkość patatów przełamana smakiem korzenia pietruszki. Nutka tymianku dodaje smaku. Jeszcze tylko odrobina masła, soku i skórki z cytryny, szczypta soli i już nic więcej nie potrzeba.

Tymiankowe puree z patatów i pietruszki

Czas : 40 minut

Składniki:
1/2 średniej wielkości patata ( objętościowo trochę więcej niż pietruszka)
1 średnia pietruszka
1 łyżka masła
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
1 łyżka usiekanych listków świeżego tymianku
1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
pieprz cytrynowy do smaku

Przygotowane
Obrać patat i pietruszkę.
Umyć. Pokroić w kostkę.
Zalać wodą w takiej ilości by zakryła warzywa , wsypać pół łyżeczki soli.
Ugotować do miękkości .
Odcedzić.
Utłuc na puree . Dodać masło. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i pieprzem. Wsypać połowę usiekanego tymianku.
Podawać posypane resztą tymianku.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze produkty spożywcze dla kobiet 40+

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto