Tymiankowe puree z patatów i pietruszki
Czas : 40 minut
Składniki:
1/2 średniej wielkości patata ( objętościowo trochę więcej niż pietruszka)
1 średnia pietruszka
1 łyżka masła
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
1 łyżka usiekanych listków świeżego tymianku
1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej
pieprz cytrynowy do smaku
Przygotowane
Obrać patat i pietruszkę.
Umyć. Pokroić w kostkę.
Zalać wodą w takiej ilości by zakryła warzywa , wsypać pół łyżeczki soli.
Ugotować do miękkości .
Odcedzić.
Utłuc na puree . Dodać masło. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i pieprzem. Wsypać połowę usiekanego tymianku.
Podawać posypane resztą tymianku.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?