Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)

Składniki:  3 litry...
fot. Archiwum Nowin

Wielkanoc na stołach. Obowiązkowo babki, żur z kiełbasą i jajka. Sprawdzone przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich

Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)Składniki: 3 litry serwatki, 40 dag boczku wędzonego gotowanego, 60 dag szynki gotowanej, 50 dag kiełbasy wiejskiej, 7 jaj, słoiczek surowego tartego chrzanu (0,33). Wykonanie: Serwatkę zagotować, dodać chrzan ze słoiczka. Wędliny pokroić w średnią kostkę. Boczek gotować przez ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać do niego szynkę i kiełbasę i dalej gotować na wolnym ogniu. Odlać 1 litry wywaru, wbić i rozkłócić jajka, a następnie wlać do zupy i zagotować. US

Zobacz również

Zderzenie forda z peugeotem w Radziejowie. 50-latka wymusiła pierwszeństwo. Zdjęcia

Zderzenie forda z peugeotem w Radziejowie. 50-latka wymusiła pierwszeństwo. Zdjęcia

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Polecamy

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Od czego robią się przebarwienia i jak się ich pozbyć? To radzą ekspertki

Majówka 2024. Wiemy co będzie sprawdzać policja. Specjalne policyjne grupy na drogach

Majówka 2024. Wiemy co będzie sprawdzać policja. Specjalne policyjne grupy na drogach

Jeden trik i jesteś królem majówki. Tak błyskawicznie rozpalisz grilla

Jeden trik i jesteś królem majówki. Tak błyskawicznie rozpalisz grilla