Jedna z wielu wigilijnych potraw .U mnie bardzo lubiany .
Czas ; 20 minut
Składniki :
1 szklanka niskosłodzonej konfitury z żurawiny
1,5 szklanki wody
cukier
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Konfiturę i 1 szklankę wody wlać do garnka .Zagotować . Dosłodzić do smaku jeśli trzeba .Mąkę ziemniaczaną wymieszać z ½ szklanki zimnej wody i wlać do garnka . Zagotować mieszając aż zgęstnieje . Nalewać do pucharków .Podawać schłodzony .
Jeśli jest możliwość to można dodać świeżej lub suszonej żurawiny .
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne
Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?