- Cały pojazd kebabów rozdano w 10 minut. To motywuje nasz zespół do jeszcze cięższej pracy, aby wszystko było dostarczone w najwyższej jakości - twierdzi Kuba, menadżerem Samir Kebab w Przemyślu.
To restauracja, która pomaga WCK dostarczać posiłki w pobliże polsko-ukraińskiej granicy oraz puntów recepcyjnych, w których przyjmowani się uchodźcy z Ukrainy.
W WCK współpracuje wiele restauracji z Przemyśla. M.in. Bosko, Rutyna, Murowanka. W Przemyślu wolontariusze WCK uruchomili największą w Europie kuchnię polową, w której przygotowywane są posiłki dla uchodźców.
World Central Kitchen pojawia się w miejscach kryzysów humanitarnych. Ludziom poszkodowanym przez wojny, ale również klęski żywiołowe rozdaje za darmo ciepłe posiłku. WCK w 2010 r. założył José Andrés, właściciel wielu renomowanych restauracji w USA.

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?