MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Błędy podczas gotowania parówek. Przez to parówki pękają a nawet mogą stać się szkodliwe

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując parówki.
Wiele osób popełnia błędy podczas przyrządzania parówek. Można je zepsuć na wiele sposobów - przygotowując, przechowując i rozmrażając.

Prawidłowe ugotowanie parówek nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Należy się wystrzegać pewnych błędów, które popełnia wiele osób, a przez które parówki wiele tracą - pękają, są mniej smaczne a nawet mogą stać się bardzo szkodliwe dla zdrowia.

Wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego, niż gotowanie parówek. A jednak wiele osób popełnia błędy, przyrządzając parówki. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Zobacz je teraz na kolejnych slajdach >>>>>
Takie błędy popełniamy najczęściej, gotując parówki. Wiele osób popełnia błędy podczas przyrządzania parówek. Można je zepsuć na wiele sposobów - przygotowując, przechowując i rozmrażając. Prawidłowe ugotowanie parówek nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Należy się wystrzegać pewnych błędów, które popełnia wiele osób, a przez które parówki wiele tracą - pękają, są mniej smaczne a nawet mogą stać się bardzo szkodliwe dla zdrowia. Wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego, niż gotowanie parówek. A jednak wiele osób popełnia błędy, przyrządzając parówki. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Zobacz je teraz na kolejnych slajdach >>>>>pixabay.com
Wydawać by się mogło, że gotowanie parówek jest banalnie proste i nie można przy tej czynności popełnić błędów. Okazuje się, że jednak nie jest to do końca prawda. Przygotowując parówki można popełnić poważne błędy, które doprowadzają do pogorszenia ich smaku. Przez to parówki pękają, mogą stać się suche a nawet bardzo szkodliwe dla zdrowia. Zobacz koniecznie, jakie błędy są popełniane najczęściej podczas gotowania parówek. Sprawdź teraz w naszej galerii, na co zwrócić uwagę.

Takie błędy popełniamy, gotując parówki

Parówki to bardzo popularny i często kupowany produkt spożywczy. Oferta parówek w sklepach jest ogromna. Parówki nie są najzdrowszym wyborem żywieniowym, jednak w polskich domach sięgamy po nie chętnie i często. Podczas zakupów warto kierować się nie tylko ceną, ale również składem.

Bazą parówki powinno być mięso - najlepiej, gdy jego zawartość nie jest mniejsza niż 70-80 proc. Zdecydowanie należy unikać parówek, w których składzie znajduje się mięso oddzielone mechanicznie (MOM), czyli po prostu odpady – ścięgna, chrząstki, tłuszcz, błony, rozdrobnione kości, a niekiedy nawet pióra i pazury. Warto też zwrócić uwagę na to, by produkt nie zawierał... cukru! W składzie dobrych parówek nie powinno być też między innymi azotynu sodu (E 250) i azotanu sodu (E 251) oraz fosforanów.

Parówki są tanie i szybkie w przygotowaniu. Można je jeść na ciepło i na zimno, samodzielnie albo jako dodatek do sałatek, zup czy sosów. Parówki nadają się do wielu posiłków w ciągu dnia.

Wydawać by się mogło, że nie ma nic prostszego, niż gotowanie parówek. A jednak wiele osób popełnia błędy, gotując parówki. Zebraliśmy te najczęstsze. Poznaj je teraz w naszej galerii:

Takie błędy popełniamy, gotując parówki - lista

Prawidłowe ugotowanie parówek nie jest tak proste, jak mogłoby się wydawać. Parówki można zepsuć na wiele sposobów - przygotowując, przechowując i rozmrażając. Należy się wystrzegać pewnych błędów, które popełnia wiele osób, a przez które parówki wiele tracą - pękają, są mniej smaczne a nawet mogą stać się bardzo szkodliwe dla zdrowia.

Jest kilka błędów, które można popełnić podczas gotowania parówek. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Zobacz teraz w poniższej galerii, jakie błędy popełniamy najczęściej przy gotowaniu parówek:

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Błędy podczas gotowania parówek. Przez to parówki pękają a nawet mogą stać się szkodliwe - Gazeta Pomorska

Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto