18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Placki z gotowanych ziemniaków z dipem wiosennym
Czas : 45...
fot. Babciagramolka-Bunia

Dzień Placków Ziemniaczanych [przepisy,zdjęcia]

Placki z gotowanych ziemniaków z dipem wiosennym Czas : 45 minut Składniki :Placki : ½ kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz mielony, olej do smażenia. Dip: 2 łyżki białego sera, 100 mll kwaśnej śmietany, 4 duże rzodkiewki utartej na tarce jarzynowej (grube oczka), 2 łyżki utartego na tarce (grube oczka) ogórka, 2 łyżki pokrojonego koperku, ½ mini kostki czosnkowej Knorra, pieprz mielony, sól, ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta cukru. Ziemniaki obrać , przekroić na ćwiartki i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić i utłuc na puree . Dodać jajko , mąkę , sól i szczyptę pieprzu. Wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na olej – rozpłaszczyć na placuszek. Smażyć z obu stron na rumiano. W czasie kiedy placki się smażą rozetrzeć dokładnie ser ze śmietaną .Dodać rzodkiewkę , ogórek, koper . Wymieszać i doprawić solą, mini kostką czosnkową , pieprzem , sokiem z cytryny ,szczyptą cukru. Przepis: Babciagramolka-Bunia

Zobacz również

Niebezpieczna zabawa dolnoślązaka: eksplozja w Kościelnikach Górnych

Niebezpieczna zabawa dolnoślązaka: eksplozja w Kościelnikach Górnych

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

ORLEN Wisła Płock zdobyła ORLEN Puchar Polski! Industria Kielce na kolanach

Polecamy

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia