MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi,...
fot. pixabay.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Wywar warzywny

Wystarczy zebrać umyte obierki warzywne, korzenie, łodygi, końcówki i liście. Pokroić je na kawałki podobnego rozmiaru, przechowywać w zamrażarce, aż uda się uzbierać około 2 pełnych szklanek. Upewnij się aby były tam obierki cebuli, marchewki i selera, które nadadzą wywarowi doskonałego smaku. Zebrane skórki wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj co najmniej przez godzinę. Następnie możesz wywar przelać do opakowania na kostki do lodu i używać wedle potrzeby.

Zobacz również

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Dzień Dziecka po strażacku. Druhowie zorganizowali najmłodszym niezłą frajdę

Polecamy

Przegląd tygodnia od 26.05 w Przemyślu

Przegląd tygodnia od 26.05 w Przemyślu

Przegląd prasy z Przemyśla w maju

Przegląd prasy z Przemyśla w maju

Policjanci z Dubiecka zatrzymali sprawcę kradzieży z włamaniem

Policjanci z Dubiecka zatrzymali sprawcę kradzieży z włamaniem