Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryż...
fot. unsplash.com

Odgrzewanie produktów następnego dniach - tego nie odgrzewaj! Mogą być szkodliwe - tego nie można odgrzewać

Ryż
Odgrzewany ryż może powodować niestrawność, biegunkę i wymioty. Podczas gotowania ryżu mogą rozwijać się w nim zarodniki bakterii, które namnażają się po ostygnięciu ryżu, jeśli nie schowasz go do lodówki. Podczas odgrzewania utrzymujemy je przy życiu. Dlatego ryżu nie należy długo przechowywać w lodówce. Można odgrzać go po kilku godzinach lub maksymalnie po dobie.

Zobacz również

Odpust św. Wojciecha w Gdańsku. Za rok 100-lecie archidiecezji

Odpust św. Wojciecha w Gdańsku. Za rok 100-lecie archidiecezji

Przemsza i Wisła po pożarze w Siemianowicach Śląskich pod stałą kontrolą

Przemsza i Wisła po pożarze w Siemianowicach Śląskich pod stałą kontrolą

Polecamy

Poproszenie o pomoc bywa przerażające. Rozmowa z Dobrosławą Gogłozą z Pomagam.pl

Poproszenie o pomoc bywa przerażające. Rozmowa z Dobrosławą Gogłozą z Pomagam.pl

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko