18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Ananasowy lodowy puch

Robert Orzechowski
Ananasowy lodowy puch. Co prawda nie lody i nie granita ale za to smak super . Zostało mi ananasa w syropie. Z reguły od razu nie zastanawiając się mrożę wszystkie pozostałości owoców by potem używać ich do deserów . Dziś nie było pomysłu na deser -ale za to był zamrożony ananas .

Ananasowy lodowy puch

Czas : 10 minut ( + zamrażanie ananasa )

Składniki:
1/2 puszki plastrów ananasa ( ok. 20 dag ) z syropu
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki otartej z cytryny skórki
2 łyżki tzw. zabielacza do kawy w proszku
listki mięty do dekoracji

Krążki ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc ).
Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza
( malaksera w którym można kruszyć lód ) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować. Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać.
Ułożyć w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

Problemy kadrowe gastronomii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie