18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Ananasowy lodowy puch

Robert Orzechowski
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Ananasowy lodowy puch. Co prawda nie lody i nie granita ale za to smak super . Zostało mi ananasa w syropie. Z reguły od razu nie zastanawiając się mrożę wszystkie pozostałości owoców by potem używać ich do deserów . Dziś nie było pomysłu na deser -ale za to był zamrożony ananas .

Ananasowy lodowy puch

Czas : 10 minut ( + zamrażanie ananasa )

Składniki:
1/2 puszki plastrów ananasa ( ok. 20 dag ) z syropu
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki otartej z cytryny skórki
2 łyżki tzw. zabielacza do kawy w proszku
listki mięty do dekoracji

Krążki ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc ).
Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza
( malaksera w którym można kruszyć lód ) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować. Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać.
Ułożyć w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

Tajemnica Marchewki

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie