MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

Robert Orzechowski
Jajka faszerowane pasztetem drobiowym
Jajka faszerowane pasztetem drobiowym kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Jajka faszerowane pasztetem drobiowym.

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym

Wielkanoc to "jajeczne" święta . Warto zrobić je trochę inaczej.

Czas : 15 minut

Składniki:
5 jajek na twardo
5 łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
pieprz mielony

Przygotowane
Jajka ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się.
Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka .
Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto