MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kotleciki mielone cielęce - Gyros

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Kotleciki mielone cielęce - Gyros
Kotleciki mielone cielęce - Gyros kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Robiłam już takie z wieprzowiny. Bardzo lubię smak przyprawy Gyros. Pewnie nie za wiele ma ona wspólnego z oryginalną kuchnią grecką. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

Kotleciki mielone cielęce - Gyros

Czas : 30 minut

Składniki :
20 dag chudej cielęciny

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

1 łyżka Przyprawy do Gyrosa Kamis

1 łyżeczka sosu sojowego

2 cebule

3 łyżki oliwy

1 łyżka masła

mąka

Mięso zmielić ( najlepiej na grubym sitku ). Do masy mięsnej wsypać przyprawę Gyros, dodać jajko i bułkę tartą. Dobrze wyrobić. Uformować 2 kotlety i obtoczyć je w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z masłem i smażyć kotleciki po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć gaz i dosmażyć pod przykryciem ( można skropić wodą by szybciej się dodusiły ). Na osobnej patelence usmażyć na złoto usiekaną w piórka cebulę . Kotleciki podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem "czerwonym na ostro".

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze produkty spożywcze dla kobiet 40+

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto