Pasta jajeczna wg Babcigramolki
Składniki:
3 jajka na twardo
3 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki majonezu ( gęsty- dekoracyjny )
2 łyżki masła
sól
pieprz biały mielony
Przygotowane
Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem .
Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba .
Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

Reserved - Sukienka maxi z koronką - Czarny
Sukienka maxi z koronką
kup teraz

Reserved - Sukienka midi z wiskozy - Różowy
Sukienka midi z wiskozy
kup teraz

Reserved - Sukienka na jedno ramię - Niebieski
Sukienka na jedno ramię
kup teraz

Reserved - Sukienka z autorskim printem - Wielobarwny
Sukienka z autorskim printem
kup teraz

Reserved - Sukienka ze strukturalnej dzianiny - Turkusowy
Sukienka ze strukturalnej dzianiny
Strefa Biznesu - Sytuacja na rynku gastronomicznym