Pasta jajeczna z dodatkami
Na letnią ( i nie tylko ) kolację akurat .Smaczne- szybkie .
Czas : 10 minut:
Składniki:
2 jajka
6 plasterków szynki konserwowej
2 łyżeczki majonezu
3 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól ( użyłam Różową sól himalajską )
pieprz mielony
Przygotowane
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić . Obrać ze skorupek . Zmiksować z majonezem lub dobrze utrzeć widelcem i zmieszać z majonezem . Szynkę pokroić w bardzo drobną kostkę , tak samo szczypiorek. Pastę jajeczną zmieszać z szynką i szczypiorem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Różowa sól himalajska smakuje jak zwykła sól . Kupuję ją jako ciekawostkę kulinarną .Jest to krystaliczna sól powstała z odparowanej wody morskiej ( w okresie formowania masywu Himalajów ) .Z tego co wyczytałam o niej zawiera aż 84 mikroelementy.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**

Hummus z suszonymi pomidorami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?